The Best Only Got Better

FSX-toetsenbord


De Tyros3 beschikt over het beste synthesizertoetsenbord dat we ooit hebben gemaakt: het FSX-toetsenbord. Fysiek zijn de toetsen met hoge precisie gefabriceerd en bieden ze een grotere duurzaamheid dan conventionele modellen. Het belangrijkst is echter dat het toetsenbord een verbeterde aanslaggevoeligheid heeft, waardoor het het meest expressieve en muzikale toetsenbord in zijn klasse is.

TFT-lcd scherm

Tyros3 is het eerste Yamaha digitale keyboard met een hoge resolutie, 640x480, kleuren-TFT (Thin Film Transistor) lcd-scherm. Het grote heldere, 7,5-inch (19 cm) display toont alle belangrijke instellingen en parameters met kristalheldere scherpte, zelfs onder extreem moeilijke licht omstandigheden. De TFT-display heeft een enorm grote zichthoek, wat betekent dat de inhoud duidelijk zichtbaar is ongeacht de speelpositie. Het volledige displaypaneel is in 5 standen aan te passen; plat voor vervoer of omhoog om de zichtbaarheid tijdens het spelen te verbeteren.

Super Articulation 2

Vooral voor blaasinstrumentvoices is een speciale Yamaha-technologie (AEM genaamd) gebruikt, die gedetailleerde samples van speciale expressieve technieken bevat, die worden gebruikt op die specifieke instrumenten - voor speciale toonhoogtebuigingen en toonhoogteovergangen naar noten, om verschillende noten samen te voegen of om expressieve nuances aan het eind van een noot toe te voegen, enz.

Articulation Element Modeling (AEM)

Articulation Element Modeling (AEM) is de technologie voor het simuleren van instrumentkarakteristieken. Tijdens het spelen worden de meest passende geluidssamples in realtime achtereenvolgens geselecteerd, uit enorme hoeveelheden gesamplede data. Ze worden naadloos samengevoegd en weergegeven, zoals ze van nature voorkomen bij een echt akoestisch instrument.

Intuïtieve, snel toegankelijke schuifregelaars

Er zijn acht schuifregelaars direct onder de display voorhanden waarmee u handig en snel alle in de display weergegeven parameters kunt bewerken. Met de extra ASSIGN-schuifregelaar kunt u een gewenste functie (volume, reverb, enz.) toewijzen en deze in realtime regelen tijdens uw spel. Deze negen schuifregelaars functioneren als voetmaatregisters wanneer de display Organ Flutes wordt weergegeven.

Tweetrack harddiskrecorder

Met de harddiskrecorder kunt u uw spel op twee audiotracks opnemen: Main en Sub. Via de Bounce-opnamefunctie kunt u zelfs meer tracks opnemen, waardoor u makkelijk meerdere partijen in lagen kunt opnemen.

Indrukwekkende 80 GB harde schijf

Er kunnen ontstellende hoeveelheden MIDI-data, stijldata, wav-bestanden en dergelijke op de interne harde schijf van het keyboard worden opgeslagen.

Handige Multi Pad Sync-functie / Registratie- en OTS-informatie

U kunt uw spel tijdens het spelen verfraaien met verschillende vooraf ingestelde frasen door de multipads te gebruiken. Deze kunnen zelfs met het afspelen van de song of stijl worden gesynchroniseerd. Via de informatiedisplays voor Registratiegeheugen en One Touch Setting kunt u eenvoudig de geregistreerde paneelinstellingen controleren.

Voice-uitbreidbaarheid

Download extra voices van de website en laad ze in de Tyros3 - en vergroot uw selectie beschikbare voices.

Hogesnelheidscommunicatie

Via de ingebouwde LAN-aansluiting kunt u gemakkelijk uw instrument rechtstreeks op internet aansluiten. De usb-aansluiting is compatibel met USB 2.0 High-Speed waardoor communicatie op hoge snelheid mogelijk is met usb-opslagapparaten en computers.