Verbluffende geluidskwaliteit

Yamaha's ervaring en expertise in het ontwikkelen van zowel akoestische- als digitale instrumenten resulteert in een 'klankbibliotheek' die zijn weerga niet kent. Door het gebruik van revolutionaire sample-technieken komen er middels het baanbrekende concept van Mega Voice Technologie klanken tot stand die zelfs de diepere essenties van de originele instrumentklanken in zich dragen. Voorbeeld: Het glijden van vingers over de snaren of het geluid van een plectrum behoren bij de klank van een akoestische gitaar. Zonder deze 'bijgeluiden' klinkt een digitale sample van een akoestische gitaar onnatuurlijk. Met de Mega Voice Technologie zijn open en gedempte snaarklank, deadnotes, Hammer On-effekten, Slide-effekten, boventonen, kastgeluiden, aanslagklanken etc allemaal opgenomen in de sample. Dit levert de meest realistische gitaarklank op die ooit door een synthese-instrument is voortgebracht

Live!, Cool! and Sweet! Voices

Een enorm palet van akoestische en electrisch versterkte instrument-klanken. Een keur aan lange, stereo- en multi gelayerde samples die volledig de natuurlijke helderheid, resonantie, expressie en vibrato van het echte instrument weergeven.

Organ Flutes

Vanzelfsprekend biedt de Tyros standaard al een flink aantal fraaie preset-orgelklanken, van theater- tot jazz organs, en van klassieke- tot rock organs. Maar met de Organ Flutes kunt u middels de virtuele drawbars en selectie van effecten in het display vrijwel elke klank naar uw eigen smaak kleuren en opslaan.

DSP

Moderne digitale keyboards werken met Digital Signal Processors (DSP) om een natuurlijker klank te crëeren. Yamaha’s ervaring als marktleider in Pro Audio maakt het mogelijk om kwalitatief zeer hoogstaande (high end) technologie toe te passen in semi-professionele apparatuur als Tyros. Dit behelst onder andere multi-effekten, digitale equalizing en aparte effekten voor de microfoon.

Accompaniment Styles

Tyros biedt een exceptioneel grote varieteit aan duizelingwekkende begeleidingstyles. 300 in totaal. Een team van topmusici van over de hele wereld, waaronder specialisten in alle muziekgenres voor een zo oorspronkelijk mogelijke stylecompositie, componeert Yamaha’s Auto Accompaniment-begeleidingen. Het Auto Accompaniment-systeem van Yamaha behoort tot de meest genuanceerd werkende begeleidingssytemen ter wereld. Het reageert nauwkeurig en snel op de akkoord-ingave van de speler, wat resulteert in een natuurlijk en live klinkende begeleiding. Tyros biedt verschillende soorten accompaniment styles:


Music Finder

Selecteer eenvoudig een song uit de enorme lijst van 1400 ingebouwde titels (uit te breiden tot 2500 titels) en de Tyros kiest direkt de juiste style, klank en het bijbehorende ritme om de gekozen song zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren. Ideaal voor verzoekjes of het vergroten van uw repertoire.
One Touch Setting

Elke begeleiding heeft zijn eigen collectie van ( 4 x 3 ) One Touch Settings. Voor een snelle instelling van de best-bij-de-style-passende klanken.

Registration Memory

Sla al uw favoriete instellingen op in de ongekend grote Registration Memory van Tyros. Ervaringen in het verleden met een volle bank? Voorbij die tijd! Of u nu 1.000, 5.000 of 10.000 plaatsen nodig heeft; Tyros biedt u alle ruimte.

Multi-Pads

Ontwikkeld om uw uitvoeringen op te vrolijken of nog meer te verfijnen. Meer dan 200 One-Shot- en doorlopende muzikale fraseringen kunt u op elk moment starten (en natuurlijk stoppen).

Realtime Song Control

Song Position Markers („prikpunten”) kunnen op elk punt in een opgenomen song of Midifile worden geplaatst. Dit stelt u niet alleen in staat om makkelijk en snel door de song te navigeren, maar ook om bijvoorbeeld bij live-uitvoeringen op een simpele manier coupletten of refreinen te herhalen. Jarenlang een gemis voor de live-performer, nu de prettige realiteit.

En nog veel meer...