Droom je nog steeds van een keyboard met klanken en begeleidingen die, qua realisme, niet meer hoeven onder te doen voor echte muzikanten? Tenslotte willen we toch allemaal net als op een CD klinken en de sterren van de hemel spelen. Als zo'n instrument er dan nog gelikt uitziet en supersimpel te bedienen is, gaat een lang gekoesterde droom in vervulling. De E-80 Music Workstation is het instrument van je dromen!


Bijzonder gevarieerd klankaanbod

De E-80 zit boordevol superieure klanken die helemaal "live" klinken. Luister bijvoorbeeld eens naar het schuiven van de vingers over de snaren van de elektrische gitaar, de in stereo gesampelde piano (aparte samples voor 88 toetsen) of de nieuwe drumkits (Rock, Pop en Folk) met natuurlijke resonanties.

Meeslepende nieuwe begeleidingen

De E-80 wordt geleverd met 350 Music Styles, die door een internationaal programmeurteam werden samengesteld en dus perfect aan de vereisten van de meest uiteenlopende muziekstijlen voldoen. Ze klinken niet alleen "live", ze zijn ook perfect gemixt en gemasterd. Dat is o.m. te danken aan de aparte equalizers voor alle parts en alle druminstrumenten evenals de drie apart programmeerbare multi-effecten voor Music Styles en songs.

Prachtig uiterlijk

En wat te denken van z'n uiterlijk: het design van de E-80 Music Workstation is van de hand van een Italiaanse topstudio. Je mag er natuurlijk gewoon uren naar kijken, maar op de E-80 spelen is nog vele malen leuker.

Krachtig ingebouwd versterkingssysteem

De geluidskwaliteit van de E-80 is van hetzelfde professionele kaliber. Kan ook moeilijk anders, als je weet dat hij 4 luidsprekers in een basreflexbehuizing, twee versterkers en een "Digital Bass Enhancer"-systeem bevat.

Supereenvoudig te gebruiken

Omdat je als muzikant snel moet kunnen reageren en handelen, bevat de E-80 een recordaantal knoppen en regelaars. De razend populaire Guitar-mode bereik je nu trouwens via een vast toegewezen knop. Natuurlijk is ook het drukgevoelige kleurdisplay voor een bijzonder intuïtieve bediening van de partij.

Vocal Harmonist-functie

De Vocal Harmonist van de E-80 bevat meer dan 80 presets voor o.m. de toonhoogtecorrectie en vocodertoepassingen (Voice-FX, Auto Pitch, Singer, Vocoder, Small/Ensemble en Talk).

2 aansluitingen voor golfvormkaarten

De E-80 bevat twee aansluitingen voor golfvormuitbreidingen van de SRX-serie. Dit laat je toe om het klankarsenaal nog gevoelig uit te breiden. De kaarten van de SRX- en SR-G01-serie bevatten een grote keuze aan bijkomende geluiden, die voor het merendeel in topstudio's werden opgenomen.

Tekst- en beeldweergave

Met de E-80 kun je niet alleen tekst- (.TXT), maar ook beeldbestanden (.BMP) importeren en bekijken. Door een extern scherm op de E-80 aan te sluiten zorg je ervoor dat ook je publiek de teksten kan volgen of dankzij je slideshow helemaal in de sfeer van de gespeelde nummers zit!

Twee 'Mastering Tools'-gehelen

De E-80 biedt aparte "Mastering Tools"-effecten (parametrische EQ en multiband-compressor) voor de solopartijen en de begeleiding (Styles en songs).